EmCoPsy

emcopsy

EM•CO•PSY înseamnă psihologie pentru cogniții și emoții.


Cognițiile stau la baza abordarii cognitiv-comportamentale, teorie cu susținere științifică riguroasă. Doar cu ajutorul cognițiilor putem accesa adecvat emoțiile și implicit comportamentele problematice.

Ideea proiectului emcopsy.ro a pornit de la necesitatea firească de promovare a servicilor psihologice pe care le oferim. De la stadiul de proiect până la cel de implementare, emcopsy.ro a căpătat forma dorinței și a motivației de a împărtăși oamenilor ce este de fapt psihologia contemporană și cum arată într-adevăr tulburarea psihologică.

Ne-am concentrat pe oferirea de informație esențială despre psihologia cognitiv-comportamentală așa cum am învățat-o noi, astfel încăt să transmitem persoanelor interesate de domeniu, ce înseamnă el de fapt. Totodată, menirea emcopsy.ro a fost aceea de a aduce în limba română informații prețioase procesului terapeutic, pe care clienții să le poată accesa cu încredere. După aceste două stadii, emcopsy.ro a migrat și spre oferirea de informații psiholgice pe tematici diverse transmise pe înțelesul celor interesați. Vrem să favorizăm accesul la informație de calitate, care să arate adevărata natură a psihoterapiei cognitiv-comportamentale.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală este riguroasă, pragmatică și cu rezultate extraordinare pentru o gamă largă de tulburări psihologice. Credem în progresele științei și vrem să transmitem asta în activitatea noatră, iar emcopsy.ro este mijlocul prin care facem asta.

Ne propunem scopuri mărețe, trebuie doar să urmăriți activitatea noastră pentru a avea acces la ele.

Care sunt obiectivele proiectului EmCoPsy?


Primul obiectiv al proiectului „EmCoPsy.ro” este de a vă ajuta și de a-i ajuta pe cei apropiați vouă cu informații în care puteți avea încredere. Informațiile și îndrumările practice care vor fi prezentate pe website vă pot ajuta să vă consolidați sănătatea psihică și emoțională. De asemenea, veți găsi aici instrumente utile pentru îmbunătățirea relațiilor voastre și pentru optimizarea vieții de zi cu zi. Poate cel mai important, pe baza informațiilor de pe website veți avea posibilitatea să învățați despre tulburările psihice, să vă familiarizați cu simptomele și să conștientizați dificultățile în cazul în care acestea se manifestă.   

Echipa își propune să facă accesibile, cuprinzătoare, ușor de aflat și ușor de înteles informațiile legate de sănătatea mentală. Proiectul „EmCoPsy.ro” oferă cele mai noi și mai relevante informații încercând să completeze lacunele dintre profesioniștii în sănătate mentală și persoanele care se confruntă cu tulburări psihologice. În plus, proiectul își propune să încurajeze comunicarea și interacțiunea cu scopul de a stimula un mediu productiv pentru sănătatea mentală.

Al doilea obiectiv al proiectului „EmCoPsy.ro” este acela de a promova serviciile psihologice de evaluare și psihoterapie oferite în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Oana Rusu.

Evaluarea psihologică vizează analiza atentă a mecanismelor comportamentale, a problemelor emoționale și a erorilor cognitive care este crucială pentru stabilirea diagnosticului acurat în cazul unei tulburări psihice; urmărirea criteriilor manualelor de diagnostic prin interviul clinic de specialitate și discriminarea între prezența sau absența manifestărilor acestora; utilizarea scalelor specifice pentru determinarea aspectelor subtile ale dificultăților psihice și pentru stabilirea severității simptomelor.

Care sunt tipurile de evaluare pe care le realizăm?


 • Evaluare pentru nivel de dezvoltare al copilului;
 • Evaluarea funcțională comportamentală  și emoțională a copilului;
 • Evaluarea clinică pentru tulburări psihice la copii și adolescenți;
 • Evaluarea clinică a adultului;
 • Evaluarea relației de cuplu;

Care sunt problemele pe care le adresăm?


Copii și adolescenți:

 • Tulburări emoționale: anxietate/furie/despresie
 • Tulburări comportamentale: comportament opoziționism/agresivitate/uz sau dependenta de substanțe
 • Probleme de relaționare:relație părinte-copil/relația copil-colegi/relația copil-educator

Adulți:

 • Tulburări emoționale: anxietate/depresie/obsesiv-compulsiv/tulburare bipolară
 • Tulburări alimentare
 • Tulburări de personalitate
 • Probleme asociate: dificultăți de somn/uz și dependență de substanțe

Cupluri: 

 • Determinarea stilurilor de atasament în relație
 • Determinarea tipurilor de personalitate în relație
 • Determinarea punctelor forte și punctelor slabe
 • Consiliere de cuplu

Licență pentru scalele utilizate


Sistemul Achenbach al Evaluării Bazate Empiric (ASEBA) cuprinde un set de chestionare pentru evaluarea competenţelor, a funcţionării adaptative şi a problemelor copiilor şi adolescenţilor într-o manieră facilă şi eficientă.

Utilizând chestionarele ASEBA se pot obţine rapid date standardizate referitoare la un spectru larg de competenţe, comportamente adaptative şi probleme. Spre deosebire de majoritatea scalelor standardizate, chestionarele ASEBA permit obţinerea unor descrieri individualizate, acestea incluzând şi întrebări deschise care vizează punctele tari şi aspectele îngrijorătoare legate de comportamentul copilului evaluat. (În continuare vom utiliza termenul „copii” pentru a ne referi la categoria de vârstă 6-18 ani).

Pe baza scalelor ASEBA puteți evalua funcţionarea adaptativă a copiilor între 6 şi 18 ani si următoarele categorii de probleme: Anxietate/Depresie (I), Însingurare/Depresie (II), Acuze somatice (III), Probleme de relaţionare socială (IV), Probleme de gândire (V), Probleme de atenție (VI), Neatenţie, Hiperactivitate/Impulsivitate, Comportament de încălcare a regulilor (VII), Comportament Agresiv (VIII). În termenii criteriilor DSM aceste probleme acoperă următoarele tulburări: tulburări afective, tulburări anxioase, tulburări somatice, ADHD, tulburări de tip opoziţionist, tulburări de conduită.(http://www.rtscluj.ro/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *